Vervolg van actie tegen betaald parkeren Vleuten/De Meern en Leidsche Rijn

Foto: Vrij Parkeren Utrecht

Tussen nu en 2034 wil het college B&W in de hele gemeente Utrecht betaald parkeren stapsgewijs invoeren. Afgelopen maand is er vanuit Vleuten De Meern een actie opgezet tegen dit beleid. Nu komt er een vervolg hierop.

Half februari is er op initiatief van Joke Kuijf een petitie aangeboden op het stadhuis, die inmiddels door ruim 3700 personen getekend is. Ook het bericht op Leidsche Rijn Nieuws over het onderwerp is veel gedeeld en duizenden keren bekeken. Kuijf zet zich met een groepje mensen in om duidelijk te maken dat er in de wijken ten westen van het kanaal geen noodzaak is voor het invoeren van betaald parkeren en ook geen draagvlak. Ook bewoners van Lunetten en Overvecht sluiten zich aan bij het initiatief.

Kuijf: “De gemeenteraad gaat op 21 maart verder in debat over het betaald parkeren in de hele gemeente Utrecht. Nu is het moment om weer van ons te laten horen. Wij hebben een Facebookpagina aangemaakt onder de naam Vrij Parkeren Utrecht en roepen mensen op om zichtbaar te maken dat ze tegen betaald parkeren zijn.”

De initiatiefnemers roepen bewoners op om via verschillende manieren in actie te komen en dit te delen op de sociale media:

  • Maak zichtbaar dat u tegen bent door een poster voor uw raam te hangen. Print ‘m uit Tegen betaald parkeren poster of haal de poster bij ons op. Door te mailen naar [email protected] krijgt u de dichtstbijzijnde afhaallocatie toegestuurd.
  • Of laat uw creativiteit de vrije loop en maak een spandoek, schrijf met stoepkrijt op de stoepen: betaald parkeren, niet hier! #vrijparkeren030
  • Om het massaal onder de aandacht te brengen, vragen wij om een foto te maken van de poster voor het raam, het spandoek en/of de tekening en te delen op sociale media. Wanneer u deze plaatst op Instagram of Facebook gebruik dan #vrijparkeren030 in het bericht. De organisatie zorgt er voor dat de berichten extra onder de aandacht komt van de gemeenteraadsleden.
  • Ook kunt u nog steeds de petitie ondertekenen: https://petities.nl/…/voer-geen-betaald-parkeren-in…

 

 

 

 

Cookieinstellingen