Actie tegen betaald parkeren vanuit Vleuten De Meern

Foto: LRN

Op de valreep merkte Joke Kuijf-Kurver op dat er op dinsdag 13 februari 2024 een inloopavond gepland stond om te reageren op het voorgenomen parkeerbeleid van de Gemeente Utrecht. Ze was verrast door de onverwachte aankondiging van de avond en besloot onmiddellijk actie te ondernemen door een mini-enquête te verspreiden onder medebewoners in haar wijk.

Geboren en getogen in De Meern, woont Kuijf-Kurver tussen De Meern en Vleuten in. Ze heeft een duidelijke mening over het parkeerbeleid dat de gemeente wil implementeren: “In deze wijken is geen sprake van parkeeroverlast en die wordt de komende 10 jaar ook niet verwacht. Bovendien steunen de bewoners betaald parkeren niet. Als er wel parkeerproblemen zouden zijn, zou dat een ander verhaal zijn, maar nu lijkt het op een verkapte belastingmaatregel.” Kuijf-Kurver merkte dat de weerstand tegen betaald parkeren gedeeld wordt door haar buurtgenoten, toen ze binnen 48 uur honderden reacties ontving. De overgrote meerderheid (98%) was tegen het plan.

Als voormalig raadslid en voorzitter van CDA Utrecht heeft Kuijf-Kurver altijd een sterke betrokkenheid gehad bij het welzijn van bewoners: “Dit onderwerp leeft sterk onder de mensen, en velen uiten, zoals blijkt, hun mening mondeling of via sociale media. Maar vaak is het bezoeken van een inloopavond een te hoge drempel, de verhouding tussen voor- en tegenstanders op een dergelijke avond kan dan scheef zijn. Ik kon het niet over mijn kant laten gaan om niet tot actie te komen.”

Op donderdagavond 15 februari biedt Kuijf-Kurver een petitie aan namens de meer dan 1100 reageerders aan de commissie mobiliteit, groen en openbare ruimte. De reacties komen niet alleen uit Leidsche Rijn, De Meern, Vleuten en Haarzuilens, maar ook uit Overvecht en Lunetten. Kuijf-Kurver merkt op: “Ik ben in mijn eentje begonnen, maar er zijn al mensen die zich aansluiten. We gaan dit breder maken. In ieder geval is het beslismoment over het beleid dat voor 15 maart stond gepland, on hold gezet en is er meer tijd om te reageren.”

Het indienen van de petitie kan gevolgd worden op: Gemeente Utrecht (connectedviews.nl)

Cookieinstellingen