Bas uit Maarssen wint 500.000 euro bij tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht

Foto: Postcode Loterij

Bas (32) uit Maarssen is de gelukkige winnaar van 500.000 euro in de eerste aflevering van spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht van dit seizoen. Bas speelt alle kandidaten weg en wint dit mooie bedrag in het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. Bas is met negenenveertig wijkgenoten uit postcodegebied 3602 uitgenodigd in de studio.

Bas is getrouwd met Tessa en is samen met zijn moeder naar de studio gekomen. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij een Japanse bank in Nederland. In gesprek met presentatrice Linda de Mol vertelt hij: ‘Ik kijk eigenlijk nooit naar Miljoenenjacht. Afgelopen week heb ik een aflevering teruggekeken, zodat ik een beetje weet hoe het spel verloopt.’

Het belooft een bijzondere finale te worden. Vaak kennen kandidaten het spel goed en is er thuis al nagedacht over een strategie. Voor Bas speelt dat allemaal niet, hij stapt onbezorgd het spel in. Hij kiest ervoor om het spel te spelen met koffer 25. Dat is de verjaardag van zijn vader, die helaas vorig jaar is overleden. Bas begint vol goede moed aan het avontuur.

Terwijl de spanning stijgt en het bod van de bank verder oploopt, droomt Bas hardop van een toekomst met een groot gezin en mooie reizen naar landen zoals Finland of de Galapagoseilanden. Na een aantal zenuwslopende rondes zegt hij: ‘goed is goed, dit bedrag is al levens veranderend’. Bas accepteert het bod van de bank en wint daarmee het bedrag van 500.000 euro. Een uniek moment want voor het eerst in de geschiedenis verkoopt een kandidaat zijn koffer voor precies het bedrag dat in de koffer zit.

Bas wil de winst in eerste instantie tot zondag verborgen houden voor zijn vrouw. Hij gaat immers een paar dagen naar Schotland. Na afloop van de show belt Bas toch met zijn vrouw Tessa om haar het goede nieuws te vertellen. Bekijk hieronder dat fragment.

Nog een winnaar
Dorpsgenoot Theo valt ook in de prijzen. Hij speelt mee aan de desk, maar schopt het net niet tot de halve finale. Hij gaat wel naar huis met 3.000 euro.

Cookieinstellingen