Aurelius college sluit deuren: twee vergelijkbare scholen niet haalbaar in Leidsche Rijn

Foto: Aurelius College

Het Aurelius College, een initiatief van scholenkoepel PCOU Willibrord, staat voor een vroegtijdige sluiting na nog geen twee jaar vanwege een tekort aan leerlingen. Momenteel heeft de jenaplanschool dertig leerlingen, wat leidde tot het besluit van het schoolbestuur om de deuren aan het einde van dit schooljaar te sluiten.

PCOU Willibrord lanceerde dit jaar ook Limus College in Vleuten, een voortgezet onderwijsinstelling met vergelijkbare visies als Aurelius College. Beide scholen zetten zich in voor ‘het uitstellen van het niveauadvies en uitdagend projectmatig onderwijs’. Helaas blijkt het financieel niet haalbaar om beide scholen verder te ontwikkelen, ondanks de enthousiaste start van het Aurelius-team en hun toekomstplannen. Voor ouders en leerlingen van de school is dit besluit een teleurstelling, erkent het schoolbestuur. De keuze om Limus College voort te zetten in plaats van Aurelius College is gebaseerd op het onhaalbaar achten van de ontwikkeling van beide concepten in dezelfde regio.

Aurelius College blijft open tot de zomer en de sluiting heeft vooral gevolgen voor de tien leerlingen in het eerste brugjaar, die naar een andere school moeten overstappen. De sluiting heeft geen invloed op de twintig leerlingen in het tweede brugjaar, omdat zij sowieso al moesten kiezen voor een andere middelbare school. Gelukkig bieden Limus College en het nabijgelegen Amadeus Lyceum een alternatieve plek voor deze scholieren. Limus College, dat streeft naar duizend vmbo-, havo- en vwo-leerlingen, wacht op nieuwbouw aan de Hindersteinlaan.

Cookieinstellingen