Man grijpt vrouw naar de keel op Zuiderburcht: opgelost

Foto: Politie Vleuten

Zondag 1 oktober vorig jaar wordt een 40-jarige vrouw op de Zuiderburcht in Vleuten uit het niets bij haar keel gegrepen door een man. De politie zocht opheldering over de zaak en verspreidde een foto, die geblurd was om hem de kans geven zijn verhaal te doen.

Inmiddels heeft de man zich gemeld. De politie: “Bedankt voor het uitkijken naar de verdachte! De verdachte heeft zichzelf gemeld op het politiebureau. Daarom zijn de beelden offline gehaald die we deelden via social media en opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.”

De vrouw was omstreeks 20:45u in haar auto onderweg naar de Zuiderburcht waar ze haar dochter op ging halen. Vanaf de Moersbergen stak ze de busbaan Vleuterweide over. Hierbij kruiste zij de Dassenburcht waar een man met een kinderwagen staat. Als ze geparkeerd heeft aan de Zuiderburcht, ziet ze de man haastig zwaaien. Het lijkt erop dat hij hulp nodig heeft en de vrouw loopt naar hem toe. Als hij zeker weet dat zij de bestuurster van de Peugeot is, zegt hij door haar aangereden te zijn. Dan grijpt de verdachte met zijn hand naar de keel van de vrouw en knijpt voor enige tijd haar keel dicht.

 

Cookieinstellingen