Wijkraden teleurgesteld in nieuwe wethouder

Foto: Liefst Leidsche Rijn

De Utrechtse wijkraden, waaronder Wijkraad Leidsche Rijn, hebben kennisgemaakt met de nieuwe wethouder van Utrecht, Anke Klein. Zij is wethouder Wijkgericht Werken en Participatie. Het viel een beetje tegen.

Sinds het aantreden van het nieuwe College van B&W is er discussie over de rol van de Wijkraden bij het zoeken naar nieuwe wegen om participatie in Utrecht vorm te geven. Een forse bezuiniging op het wijkradenbudget is aangekondigd.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Met het aanbieden van een ‘kleurboek’ willen de gezamenlijke wijkraden een bloemlezing tonen van het werk dat zij vrijwillig doen in en voor de stad. Vrijwillig maar niet vrijblijvend. “De wijkraden zijn een bijzonder instrument van burgerparticipatie en hebben zich over verschillende onderwerpen in hun wijk uitgesproken. De leden van de Wijkraden zijn niet gekozen. Wel proberen de wijkraden een zo goed mogelijke afspiegeling te zijn van de eigen wijk en oor en oog te hebben voor alle bewoners(groepen)”, aldus hun gezamenlijke persbericht.

Diverse achterban

Alle wijkraadsleden hebben een grote en diverse achterban zodat ze weten wat er speelt in hun woonomgeving en zo een bijdrage te leveren aan de wijk en de stad. “Elke wijkraad werkt anders, mede door de verschillende samenstelling en talenten van de wijkraadsleden. Deze diversiteit komt in de bloemlezing (bijgevoegd) tot uitdrukking. De wethouder heeft in de bespreking een drastische bezuiniging op de wijkraden aangekondigd. De wijkraden reageren teleurgesteld en willen bestuderen wat dit betekent voor hun functioneren”, zo schrijft het persbericht.

Cookieinstellingen