Aantal flexibele beveiligingscamera’s Utrecht wordt uitgebreid

Foto: sanderflight

Utrecht heeft een aantal openbare ordecamera’s en dat aantal staat vast: 75. Het aantal flexibele camera’s wordt nu uitgebreid van drie naar zes. Deze kunnen overal worden ingezet.

Ook in Leidsche Rijn, op plekken waar veel overlast is. Met de inzet van meer flexibele camera’s kunnen gemeente en politie sneller inspelen op bepaalde situaties.

Eenmalig verlengen

De criteria voor cameratoezicht zijn aangescherpt. Het wordt mogelijk om de inzet van flexibele camera’s voortaan eenmalig met drie maanden te verlengen. Dit staat in het voorstel dat het college heeft gedaan aan de raad. Het voorstel gaat over camera’s die helpen bij het handhaven van de openbare orde. Deze camera’s worden ook ingezet om strafbare feiten te voorkomen.

Jaarlijkse evaluatie

Burgemeester Jan van Zanen: “Camera’s inzetten is nooit een doel op zich, maar altijd een sluitstuk van een pakket maatregelen. Bij plaatsing van iedere camera, zowel flexibel als vast, wordt zorgvuldig afgewogen of de camera op die plek bijdraagt aan de veiligheid in dat gebied. We evalueren de inzet van alle camera’s jaarlijks.”

Cookieinstellingen