ArcheoHotspot in het Castellum gaat weer open

Foto: Aafke Holwerda

Op woensdag 3 oktober gaat de ArcheoHotspot in Museum Hoge Woerd weer open. Een ArcheoHotspot is een plek waar archeologie en publiek samenkomen en het proces van de archeologie centraal staat.

Tijdens een spoedopgraving bij een 16e eeuwse boerderij in Maarssen is een schat aan materiaal gevonden. Archeologievrijwilligers en medewerkers van de Omgevingsdienst Regio Utrecht en het Landschap Erfgoed Utrecht hebben deze opgraving uitgevoerd en een 17e en 18e eeuwse beerput leeg gehaald. Duitse borden, Chinese porseleinen kommetjes, Delfts materiaal en nog veel meer is opgegraven en staan nu bijna klaar om naar de Hotspot in Castellum Hoge Woerd te gaan. Het wassen en sorteren is nu nog in volle gang. Tijdens de opening kun je meer horen over het materiaal, de vindplaats en de opgraving.

Meehelpen kan ook

In de ArcheoHotspot ziet de bezoeker een archeoloog aan het werk en kan vragen stellen over die werkzaamheden, maar ook over die scherf die hij in de tuin aantrof of over archeologische regelgeving in Nederland. Daarnaast kan de bezoeker hier ook terecht om een vondst aan te melden of mee te helpen bij het archeologisch onderzoek.

Welkom vanaf 3 oktober

Het publiek is van harte welkom in de ArcheoHotspot vanaf woensdag 3 oktober op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00 uur.

Cookieinstellingen