Afsluiting ontwerpproces wind- en/of zonne-energie in Rijnenburg

Foto: MB

Er zijn plannen om van de weilanden langs de A12 ter hoogte van De Meern een ‘energielandschap’ te maken. Het ontwerpproces nadert zijn einde. Op 9 oktober kunnen we meekijken en -praten.

Het doel is om duurzame, grootschalige energieproductie met windmolens en/of zonnepanelen in het landschap in het passen en dat combineren met andere activiteiten in Rijnenburg en Reijerscop. Bewoners, omwonenden, initiatiefnemers, belanghebbenden, de gemeente Utrecht en een ontwerpbureau zijn hiermee aan de slag gegaan. Tijdens een werkbijeenkomst op 9 oktober kunnen we de resultaten van dit proces bekijken.

Zes scenario’s

Dan liggen er zes mogelijke scenario’s voor energieopwekking in dat deel van Utrecht op tafel. De gemeenteraad gaat deze ‘wegen’ en overleggen met de buurgemeenten. Begin 2019 neemt Utrecht dan een beslissing over het scenario dat het gaat worden.

Let op: meld je aan!

Op 9 oktober ben je welkom hierover mee te praten bij La Place De Meern (de oude AC) tussen 18.00 en 21. 00 uur. De bijeenkomst is opgedeeld in drie gespreksrondes van elk een uur. Daarom moet je je aanmelden voor één van de rondes (18.00, 19.00 en 20.00 uur). Aanmelden kan via www.utrecht.nl/rijnenburg.

Cookieinstellingen