Station Leidsche Rijn krijgt weer 4 treinen per uur

Foto: MB

Vanaf 15 april krijgen treinreizigers weer de mogelijkheid om tijdens daluren viermaal per uur van en naar station Leidsche Rijn te reizen, zowel vanuit Utrecht als Leiden. Afgelopen december was het aantal treinen buiten de spits teruggebracht naar 2.

De treinverbinding tussen Utrecht en Leiden zal vanaf volgende week tijdens daluren ook stoppen op station Leidsche Rijn, waardoor reizigers gedurende die periodes vier keer per uur van en naar deze locatie kunnen reizen. Tijdens de spitsuren was dit al het geval. Reizigers die vanuit Leiden vertrekken, dienen wel rekening te houden met een extra reistijd van twee minuten vanwege deze extra stop.

Op 15 december wordt echter de nieuwe dienstregeling van de NS ingevoerd, die onder andere bedoeld is om problemen zoals personeelstekorten aan te pakken. Vanaf dat moment zal de trein tussen Utrecht en Leiden niet langer vier keer per uur stoppen, maar zal de Sprinter tussen Utrecht en Woerden worden ingezet om vier keer per uur halt te houden op station Leidsche Rijn.

Cookieinstellingen