‘Eigen’ the Passion in Leidsche Rijn: speciaal en indrukwekkend schouwspel

Foto: The Passion

De tweede editie van de lokale variant van the Passion in Leidsche Rijn Centrum is een feit. Het verhaal van Jezus uit de Bijbel werd op het Berlijnplein vertolkt in liedjes die we kennen uit de landelijke the Passion door een band van Leidsche Rijn-bodem: Invited. En het werd verteld door Rick Willemsen, lid van Toneelvereniging De Meern. Er kwamen zo’n 400 mensen op het event in de avond af.

The Passion zorgde voor verbinding en ontmoeting. Meer dan 200 mensen liepen mee met de bijzondere processie van het Brusselplein naar het Berlijnplein. Het kruis werd gedragen door ouderen en jongeren. Eenmaal aangekomen bij het Berlijnplein vertelde Rick Willemsen ‘het verhaal van Jezus die liefde gaf en hoop bracht op de wereld’. Afgewisseld met liedjes als ‘Iedereen is van de wereld’, ‘Sorry’ en ‘Zwart wit’ werden de bezoekers door het eeuwenoude paasverhaal heen geloodst, alsof het pasgeleden nog was gebeurd. ‘Heel speciaal om het paasverhaal hier te beleven, vindt een van de bezoekers.

Samenwerking van kerken

De organisatie van the Passion Leidsche Rijn ligt in handen van een samenwerking van kerken uit Leidsche Rijn. Ook het Leger des Heils was dit jaar aangesloten. Sponsoring door lokale ondernemers en het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht maakten de organisatie financieel mogelijk. Op Witte Donderdag (dit jaar op 28 maart) is de nationale the Passion op televisie, live vanuit Zeist.

Meer informatie over the Passion Leidsche Rijn of Pasen in de kerken van Leidsche Rijn is te vinden via www.vinexplore.nl

 

Cookieinstellingen