Ook in 2024 weer aandacht voor 4 en 5 mei in Leidsche Rijn

Foto: Jan van Beijnhem

De stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn is ook dit jaar weer begonnen met het organiseren van de dodenherdenking en de vrijheidslunch onder de perronkappen op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Op 4 mei wordt de traditie voortgezet door met bewoners in onze eigen wijk stil te staan bij de slachtoffers van oorlog tijdens de dodenherdenking. Op 5 mei wordt ook dit jaar voor de tweede keer een vrijheidslunch georganiseerd.

Dit is een gratis lunch waar het vieren van vrijheid en verbinding centraal staat en waar bewoners zich vanaf april voor kunnen aanmelden via de website www.stichting4en5meileidscherijn.nl. Deze vrijheidsmaaltijden worden al meerdere jaren in allerlei vormen overal in Nederland georganiseerd.

Dodenherdenking
De dodenherdenking vindt komend jaar voor de negende keer plaats op het Berlijnplein en is hiermee al een traditie voor veel de bewoners van Leidsche Rijn. De herdenking vindt plaats bij de perronkappen, waar het 4 en 5 mei monument een vaste plek heeft gekregen. Hier wordt door verschillende gasten, waaronder wethouder Eelco Eerenberg, stilgestaan bij slachtoffers van oorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog en in oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Aanwezige wijkbewoners, jong & oud, mogen daarna bloemen leggen bij het monument.

Vrijheidslunch
Op 5 mei vieren we op het Berlijnplein de vrijheid door samen te eten en met elkaar in gesprek te gaan. Komende editie is er ruimte voor ongeveer 250 gasten, die tussen 12 en 14 uur aan lange tafels plaats kunnen nemen, lekkernijen voorgeschoteld krijgen en met elkaar van een uitgebreide lunch kunnen genieten. De lunch wordt omlijst door een programma met verhalen, optredens en muziek. Er is een divers aanbod en er wordt met vega, vegan en andere dieetwensen al rekening gehouden. Het programma duurt van 12 tot ongeveer 14 uur. Deze bijzondere middag vol bijzondere ontmoetingen is gratis voor deelnemers die zich hiervoor hebben aangemeld. Hierbij geldt: vol is vol. Aanmelden kan vanaf begin april op www.strichting4en5meileidscherijn.nl.

Overig
Op de website vindt u ook meer informatie over de stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn en hoe u kunt helpen bv als extra bestuurslid of deelnemer werkgroep voor dit jaar of al volgend jaar. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.
4 en 5 mei Leidsche Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, het ondernemersfonds en het Vfonds.

Cookieinstellingen