Meer horeca, food-gerelateerde winkels, en op termijn een tweede supermarkt

Foto: LRC

De gemeente Utrecht staat Leidsche Rijn Centrum toe om het aanbod aan te passen om leegstand in het winkelgebied tegen te gaan. Er komt meer horeca, food-gerelateerde winkels krijgen extra ruimte, en op termijn is er mogelijkheid voor een tweede supermarkt.

Het winkelcentrum, geopend in 2018, kampt met leegstand vijf jaar na de opening, vaak vanwege huurcontracten met een termijn van vijf jaar. Na overleg met de Ondernemers Vereniging Leidsche Rijn en The Wall stemt het college van B&W in met de veranderingen, waaronder meer ruimte voor food-gerelateerde winkels, extra horeca, en uitbreiding in de branche ‘leisure’. Een tweede supermarkt is mogelijk wanneer Leidsche Rijn minimaal 59.200 bewoners heeft, naar verwachting in 2030.

 

Cookieinstellingen