60 lammetjes op Geertje’s Hoeve

Foto: K. Cechova

In Vleuten zijn de geiten bij de Geertjes Hoeve al druk bezig met lammeren, ondanks dat de lente nog niet officieel is aangebroken. Tot dusver zijn ongeveer 60 lammetjes geboren, met nog meer op komst in de komende dagen.

De locatie waar de geitjes te bewonderen zijn, is gemakkelijk te vinden dankzij het vrolijke geluid van gegil en gejoel uit de stal waar de bezoekers de mogelijkheid hebben om met de jonge dieren te knuffelen en te spelen.

Hoewel de lente officieel nog niet is begonnen, zijn de lammeren niet te vroeg geboren. Het moment van lammeren wordt door de boer bepaald, afhankelijk van wanneer de bok bij de geit wordt geplaatst. Over het algemeen loopt het lammerseizoen van januari tot mei, maar in deze regio begint het een maand later om de koude januarimaand te vermijden.

Ben je ondernemer in de regio Utrecht en wil je onder de aandacht komen bij bewoners van Leidsche Rijn, De Meern, Vleuten en Haarzuilens? De beheerder van Leidsche Rijn Nieuws staat met beide voeten in de wijk en brengt dagelijks nieuws uit op de site. Op Facebook hebben we ruim 9000 lokale volgers en we zijn ook te vinden op Twitter en Instagram. Neem eens een kijkje op https://www.facebook.com/lrnieuws. 

Dolf Verschuren kan je de mogelijkheden uitleggen voor de kleine en iets grotere beurs. Neem contact op via [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen