Welke winkels moeten sluiten in onze winkelcentra?

Foto: RDN

De afgelopen maanden zijn er landelijk veel berichten geweest over winkelketens die het faillissement aanvragen. Leidsche Rijn Nieuws heeft de winkels die in onze winkelcentra als gevolg hiervan zullen sluiten op een rijtje gezet.

In Leidsche Rijn Centrum zullen er twee winkels op niet al te lange termijn verdwijnen. Het bedrijf achter modewinkels Vero Moda en Vila is failliet verklaard. Voorlopig blijven de 28 damesmodewinkels nog open en worden de kledingvoorraden met een kleine korting verkocht. De keten Big Bazar in Leidsche Rijn Centrum is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Dat betekent dat in totaal zeven winkels in de provincie Utrecht dicht gaan. Er werken ongeveer 1300 medewerkers bij Big Bazar.

In The Wall sluit elektronicaketen BCC haar deuren. Bewindvoerders van BCC hebben een faillissement aangevraagd, hoewel de winkelketen reorganiseerde, het assortiment verkleinde en winkels sloot. Maar wegens oplopende kosten en veel concurrentie van online winkels valt het doek nu toch.

Modeketen Shoeby, met een vestiging in winkelcentrum Vleuterweide, vraagt meer tijd om sluiting te voorkomen. De keten heeft zo’n 240 vestigingen en er wordt geprobeerd een akkoord te sluiten met schuldeisers.

Cookieinstellingen