Crowdfunding voor film in De Meern over autisme

Foto: Sjoerd Balk

Een enthousiaste crew van studenten van de Hogeschool van de Kunsten werkt aan de productie van een korte film ‘Als het Leven Soms Anders is’. De film, geregisseerd door Lotte Ruules en mede-geproduceerd door Marieke de Haan, laat de zoektocht zien van Sam, een jonge vrouw, die zich altijd anders heeft gevoeld.

Lotte Ruules studeert als filmregisseur af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarnaast is zij werkzaam als productiemanager van het muziekpodium Azotod in De Meern en komt haar familie er vandaan. “Pas op latere leeftijd heb ik ontdekt een vorm van autisme te hebben. Ik miste in mijn jeugd de representatie van vrouwen met autisme en hiervoor wil ik graag bewustzijn creĆ«ren.”

Na veel diagnoses in haar jeugd, maar nooit de juiste, wordt uiteindelijk geconstateerd dat zij autisme heeft. Een diagnose die bij veel vrouwen pas laat wordt gesteld omdat zij sociaal gezien vaak compenseren en niet voldoen aan het standaard beeld dat bestaat van autisme. Dat levert een jeugd met eenzaamheid en onbegrip op.

Lotte wil met de film het stereotype beeld van voornamelijk mannelijk autisme in de media doorbreken en representatie van vrouwen in het autistische spectrum verwezenlijken. De opluchting van een puzzel die eindelijk compleet is, krijgt vorm in een film die met humor en gevoel wordt gemaakt door de neurodiverse crew.

Omdat een film maken veel geld kost en hier helaas geen potje voor beschikbaar is vanuit de HKU, zijn de filmmakers bezig met een online crowdfunding. “Wij proberen de film momenteel zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen. Wij hebben een aantal draaidagen in De Meern en omstreken gepland en willen hier ook graag een lokaal publiek bereiken.”

Link van de crowdfundingspagina met meer inhoudelijke informatie over de film: https://www.voordekunst.nl/projecten/16648-als-het-leven-soms-anders-is-1

 

Cookieinstellingen