Nieuw asfalt Meerndijk: rotonde Mauritslaan en kruising Oranjelaan

Foto: MB

Vanaf woensdag 6 maart start de gemeente met het aanbrengen van nieuw asfalt op twee delen van de Meerndijk: de rotonde Mauritslaan-Gouvernantelaan en bij de kruising met de Oranjelaan. De werkzaamheden zijn vrijdag 22 maart klaar.

De gemeente: “Het asfalt is op verschillende plekken aan vervanging toe. We verwijderen het oude asfalt en brengen op deze plekken nieuw asfalt aan. Op de rotonde vervangen we de stenen door asfalt. We werken in twee fases. Zo blijven de woonwijken en het bedrijventerrein altijd bereikbaar.”

• 6 maart tot en met 15 maart: rotonde Mauritslaan-Gouvernantelaan tot en met de C.H. Letchertweg.

• 18 maart tot en met 22 maart: kruising met de Oranjelaan.

“De aannemer werkt overdag tussen 7.00 en 17.00 uur. Als het te slecht weer is kan de planning veranderen. We houden u hiervan op de hoogte.
U kunt van deze werkzaamheden enige geluidsoverlast ervaren. We gebruiken grote machines. We doen ons best om de geluidsoverlast te beperken. We werken altijd binnen de geldende geluidsnormen.
We stellen een omleidingsroute in over de C. H. Letschertweg, Oudenrijnseweg, Langerakbaan, Vicuslaan en Castellumlaan. Deze omleidingsroute geldt in beide richtingen en geven we aan met borden langs de weg. Houd rekening met 5-10 minuten extra reistijd.
Carpoolplaats-Noord bij Azotod is van 6 tot en met 15 maart niet bereikbaar. U kunt gebruik maken van Carpoolplaats-Zuid aan de andere kant van de A12.
Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde kunnen fietsers het naastgelegen fietspad gebruiken. We vragen u op de rotonde af te stappen. Een verkeersregelaar begeleidt u over de rotonde langs de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden aan de kruising kunnen fietsers richting de Rijksstraatweg gebruik blijven maken van het fietspad. Fietsers richting de Heemskerklaan volgen de omleidingsroute over de Van Zuylenstraat, Veldhuizenlaan en Van Nijenrodelaan.
Voetgangers kunnen altijd langs de werkzaamheden lopen. Volg hierbij de instructies op van de verkeersregelaars.”

Meer informatie? Kijk op de projectpagina www.utrecht.nl/meerndijk of neem contact op met Jelle Blaauw (projectleider) van Stadsingenieurs, via [email protected] of via 14 030.

Cookieinstellingen