Bouw woningen Kloosterweide in Vleuten stapje verder

Foto: gemeente utrecht

De bouw van de nieuwbouw Kloosterweide in Vleuten is een stapje verder. Rondom het voormalige klooster aan de Kloosterweide/Hindersteinlaan zijn plannen voor de ontwikkeling van ongeveer 140 woningen door ontwikkelaar Kloosterweide B.V. Het college van burgemeester en wethouders heeft het intentiedocument Kloosterweide, waarin dit project wordt beschreven, in september 2021 goedgekeurd.

Het voorgestelde plan omvat de bouw van 4 of 5 gebouwen met in totaal ongeveer 140 huurappartementen, voornamelijk bedoeld voor senioren. Ongeveer 50 tot 60 van deze appartementen zijn bestemd voor sociale huur. Het plan omvat ook de mogelijke uitbreiding van 24 appartementen voor Villa Spes Nostra, een woonzorgcentrum dat al op het terrein gevestigd is. Toekomstige bewoners van de nieuwe appartementen kunnen gebruik maken van de (zorg)faciliteiten van Villa Spes Nostra. Bovendien is het plan om de kloostertuin met fruitboomgaard openbaar toegankelijk te maken, hoewel de exacte inrichting nog wordt onderzocht.

Het college van B&W heeft op 6 februari 2024 de richting bepaald voor verdere uitwerking, waarin de uitgangspunten voor de nieuwe woningen zijn vastgelegd. Een digitale informatiebijeenkomst, die al een tijdje geleden plaatsvond op 14 december 2021, bood de gelegenheid aan bewoners hun mening te geven op de plannen. De meningen verschilden, waar de een blij was met woningen, zei de ander dat het groen al erg schaars wordt in het dorp. Ook vonden sommigen het jammer dat er alleen senioren kunnen gaan wonen.

Momenteel bevindt het project zich in de fase waarin een concept-bouwenvelop verder wordt uitgewerkt. Na voltooiing van deze fase zal er een publieke reactieronde plaatsvinden, waarbij omwonenden en belanghebbenden de mogelijkheid hebben te reageren op het plan. Het college zal vervolgens de bouwenvelop definitief vaststellen.

Cookieinstellingen