162 tijdelijke sociale huurwoningen Wetering-Zuid bij ziekenhuis

Foto: Gem. Utrecht

Er komen 162 sociale huurwoningen in Wetering-Zuid naast het St. Antonius Ziekenhuis. De verplaatsbare tijdelijke woningen zijn een oplossing om de woningnood snel te verlichten. Het streven is dat de eerste bewoners eind 2024 hun huurwoning in Wetering-Zuid kunnen betrekken.

De woningen in bedrijventerrein Wetering-Zuid zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning zoals starters, statushouders en mensen die doorstromen naar zelfstandig wonen vanuit een woonvoorziening van een zorgaanbieder. Het project wordt opgezet als gemengd wonen, waar bewoners omkijken naar elkaar en de buurt. De betrokken samenwerkingspartners en de bewoners zullen zich gezamenlijk inzetten voor een prettige leefomgeving. Er komen 129 tot 142 studio’s en 20 tweekamerappartementen. Ook komen er parkeerplekken en genoeg plekken om de fiets te parkeren.

Het kavel van De Wetering ligt aan de overkant van het water tegenover de wijk Terwijde. In het bijzonder zullen bewoners van de Sigmund Rombergstraat  en de Burt Bacharachstraat er op uitkijken. Bewoners hebben hun bezorgdheid geuit wat betreft de drukte en het achteruitgaan van woonplezier.

De verplaatsbare woningen van Cazas Wonen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. De woningen voldoen aan het permanent bouwbesluit en zijn gelijkwaardig aan reguliere permanente nieuwbouwwoningen. Zodra de woningen klaar zijn, zal Cazas Wonen ze gaan verhuren en beheren. De locatie Wetering-Zuid is in het bezit van de gemeente Utrecht. Na vijftien jaar kunnen de sociale huurwoningen verplaatst worden naar een vervolglocatie. Op deze manier wordt tijdelijk beschikbare ruimte in de stad benut.

Dennis de Vries, wethouder Wonen: “Ook in Utrecht is de woningnood groot. Alle registers moeten open om te zorgen voor méér woningen, zeker ook op de korte termijn. Het is daarom mooi dat we met dit plan heel veel woningzoekenden snel een nieuw thuis kunnen bieden.”

Geïnteresseerden kunnen later dit jaar reageren op de woningadvertentie op WoningNet.

Cookieinstellingen