450 tijdelijke woningen op De Wetering naast ziekenhuis

Foto: Gem. Utrecht

Bedrijfsterrein De Wetering is door de gemeente voorgesteld voor de bouw van 450 tijdelijke woningen. Het gaat om een braakliggend bedrijfskavel tussen het St. Antonius Ziekenhuis en de Basis-Fit.

Daar zouden 450 tijdelijke sociale huurwoningen moeten komen om de woningnood in de stad op te vangen. Utrecht gaat de komende 2,5 jaar 2500 tijdelijke sociale huurwoningen bouwen. De eerste 450 woningen komen in de zomer van 2023 in Hoograven. Dan volgen er dit jaar 1000 woningen en nog eens 1000 tot 1500 in 2024. De woningen blijven 10 tot 15 jaar staan. Daarnaast zijn er de bestaande plannen voor permanente sociale huurwoningen.

Het bedrijfskavel van De Wetering ligt aan de overkant van het water tegenover de wijk Terwijde. In het bijzonder zullen bewoners van de Sigmund RombergstraatĀ  en de Burt Bacharachstraat er op uitkijken.

 

 

Cookieinstellingen