Permanent horecapaviljoen op strand Haarrijn: Key West dingt mee

Foto: Key West

Begin 2025 zal er op het strand aan de Haarrijnseplas een nieuw horecapaviljoen verschijnen op de locatie waar momenteel Key West Beachhouse staat. Aangezien Key West tijdelijk toestemming had om daar te opereren, heeft de gemeente Utrecht een openbare inschrijving gestart voor een permanent horecapaviljoen.

Tien jaar geleden werd Key West geselecteerd als beste keuze voor tijdelijke horeca op het strand. Het strand heeft zich sindsdien bewezen als een populaire recreatiebestemming, en daarom is besloten een permanent horecapaviljoen te laten verrijzen.

Key West dingt mee

Horecaondernemers hebben nu de mogelijkheid om een plan in te dienen via de inschrijving die door de gemeente is geopend. Jos van der Lee, de eigenaar van Key West, zal ook meedingen in de tender. Hij heeft al geruime tijd gesprekken gevoerd met de gemeente over een mogelijke voortzetting, zo liet hij aan het AD/UN weten.

De beoogde locatie voor het nieuwe gebouw bevindt zich in het midden van het strand en langs de fietsroute die het strand volgt. Het nieuwe gebouw zal verder van het water af liggen dan het huidige gebouw, waardoor er meer ruimte ontstaat op het strand en het gebouw beter zichtbaar zal zijn.

De gemeente benadrukt dat horecaondernemers gevraagd wordt een plan in te dienen voor duurzame horeca (inclusief gebouw) dat past bij het gebied en de wijk. Het nieuwe paviljoen moet een bijzondere plek worden voor de bewoners van Leidsche Rijn en Utrecht. De maximale oppervlakte is vastgesteld op 1000 m2, aldus de gemeente.

Cookieinstellingen