1000 woningen in de drie MARK woontorens

Foto: Gemeente Utrecht

De bouw van ruim 1000 woningen in de drie MARK woontorens in Leidsche Rijn komt steeds dichterbij. De gemeente en Ontwikkelcombinatie KEES B.V. hebben een overeenkomst gesloten over de nieuwe aandeelhouder BPD Ontwikkeling. BPD neemt ook het Woningfonds mee voor de afname van de middenhuur- en vrije sector huurwoningen. Het plan met meer dan 1.000 woningen bestaat voor 25% uit sociale huurwoningen, 25% uit middenhuurwoningen en voor de rest uit vrije sector huur en koop.

Wethouder Eelco Eerenberg (Ruimtelijke Ordening): “Ik ben verheugd dat we met BPD een goede partij hebben gevonden voor de realisatie van MARK. We hebben een groot woningtekort en doordat we nu afnemers hebben voor de middenhuur en vrije sector huur komen er weer enorm veel woningen bij voor Utrecht. Ik heb er vertrouwen in dat we nu snel een datum hebben voor de start van de bouw van dit bijzondere plan en smaakmaker van Leidsche Rijn Centrum.”

Het project MARK bestaat uit 3 torens en lagere bebouwing met maximaal 1.015 woningen, een groen plein, groen op verschillende verdiepingen en ruimte voor horeca. In de hoogste toren komt een uitkijkpunt.

Eerder zijn er al optimalisaties doorgevoerd in het plan zoals de bouwhoogte van twee van de lagere torens om het plan financieel haalbaar te maken. Nu is er ook een afnemer gevonden voor een substantieel deel van de woningen zodat de start van het project nog dichterbij komt. BPD Ontwikkeling neemt daarmee de positie van Stadwaarde over binnen het project. Voor de sociale huurwoningen zijn er daarnaast gesprekken met een Utrechtse woningcorporatie en ook voor de zorgwoningen zijn er lopende gesprekken.

Cookieinstellingen