Hoe reageerden bewoners op schoollocatie Hindersteinlaan?

Foto: Gemeente Utrecht

Op 3 oktober 2023 organiseerde de gemeente Utrecht een inloopbijeenkomst in het Wijkservicecentrum in Vleuten om bewoners en geïnteresseerden te informeren over de ontwikkeling van de Hindersteinlocatie. De plannen omvatten de bouw van nieuwe woningen, een middelbare school, en een sporthal tussen de Hindersteinlaan en het spoor.

De inloopavond trok een grote opkomst van ongeveer 120 bezoekers. Medewerkers van de gemeente waren aanwezig om informatie te verstrekken en discussies te faciliteren over verschillende aspecten van het project. De avond was opgedeeld in verschillende onderwerpen, waaronder locatiekeuze, verkeer, andere ontwikkelingen in Vleuten, onderwijs(huisvesting), en de betrokkenheid van PCOU Willibrord.

Een belangrijk discussiepunt was de locatiekeuze voor de middelbare school. Veel bezoekers begrepen de beslissing niet om de school te plaatsen tussen al bestaande middelbare scholen en de dorpskern van Vleuten. Zorgen werden geuit over verkeersproblemen, overlast van jongeren, geluidsoverlast, en mogelijke aantasting van het dorpsgezicht.

Een groot deel van de discussie draaide om verkeersveiligheid en -drukte. Bezoekers maakten zich zorgen over de huidige situatie, die zij als problematisch beschouwden, en vonden dat deze eerst moest worden verbeterd voordat nieuwe ontwikkelingen plaatsvonden. De gemeente voert momenteel onderzoek uit naar mogelijkheden om het autoverkeer te verminderen en verwacht in het eerste kwartaal van 2024 de resultaten te presenteren.

De stedenbouwkundige visie werd ook bekritiseerd. Bezoekers vonden de voorgestelde volumes te massaal en niet passend bij het gebied. De plannen voor de horecakavel werden als onduidelijk ervaren, en er was bezorgdheid over de impact op het dorpsaanzicht.Er werd ook aandacht besteed aan flora- en faunaonderzoek, waarbij aanwezigen de gemeente wezen op aanwezige dieren zoals roeken en hazen.

Tijdens de bijeenkomst kregen bezoekers de mogelijkheid om deel te nemen aan de Meedenkgroep. 27 personen meldden zich aan om deel te nemen aan deze groep, die een rol zal spelen in het verdere proces van besluitvorming.

 

Cookieinstellingen