Geld voor drie jongerencultuurhuizen Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern

Foto: Utrecht

Utrecht wil dat er in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern drie jongerencultuurhuizen komen. De ontwikkelmogelijkheden voor jongeren op het gebied van cultuur en creativiteit zijn nog niet voldoende meegegroeid met het aantal jongeren in deze wijken. Daarom stelt de gemeente een subsidie beschikbaar om dit mogelijk te maken.

Wethouder Eva Oosters (Cultuur): “Met deze subsidie investeren we duurzaam in jongerencultuur in de buurt en in de stad. Het jongerencultuurhuis is een laagdrempelige en inclusieve plek waar jongeren hun creatieve en culturele talenten kunnen ontdekken. Het moeten plekken worden waar jongeren zich veilig en thuis voelen.”.

Spreiding
40% van alle Utrechters onder de 26 jaar woont in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern. De wijken groeien de komende jaren hard en beslaan een groot gebied. Door te kiezen voor drie kleinere plekken in plaats van één grote locatie, komt er meer spreiding en is de locatie ook voor alle jongeren toegankelijk.

Aanvragen
Initiatiefnemers kunnen vanaf 8 januari tot en met 31 maart subsidie 2024 aanvragen. Een adviescommissie, bestaande uit vijf leden waaronder 2 jongeren, beoordeelt de aanvragen. Tot de jongerencultuurhuizen er zijn, is er budget voor culturele activiteiten voor jongeren.

Cookieinstellingen