Kamerkoor Estrivo zoekt zangers voor programma vrouwelijke componisten

Foto: Kamerkoor Estrivo

Voor het nieuwe programma geheel in het teken van muziek van vrouwelijke componisten is het Utrechtse kamerkoor Estrivo op zoek naar nieuwe zangers. Estrivo is een koor met ambitie en zoekt zangers die in staat zijn hun partij zelfstandig in te studeren. Geïnteresseerden zijn harte welkom, mannen en vrouwen. De repetities vinden iedere woensdagavond plaats.

Op het programma staat afwissende muziek uit verschillende tijden, onder andere Maddalena Casulana, Barbara Strozzi, Fanny Hensel-Mendelssohn, Amy Beach en Karin Rehnqvist. Door de eeuwen heen hebben heel wat vrouwen mooie muzikale composities geschreven. Reden voor Estrivo om hun muziek te laten horen. Veel meer dan hun mannelijke collega’s moesten zij strijden voor de mogelijkheden en de erkenning. Gelukkig is daar verandering in gekomen.

Het concert vindt eind mei of begin juni 2024 plaats. In de tweede helft van 2024 zingt het koor een nieuw programma met onder andere de Messe Minuit van Charpentier.

Estrivo bestaat dit jaar dertig jaar en staat momenteel onder leiding van Jurriaan Grootes. Voor meer informatie: www.estrivo.nl

Cookieinstellingen