Leerkrachten van basisschool geven 24 uur les voor Serious Request

Foto: Op De Groene Alm

Twee leerkrachten van de katholieke basisschool Op De Groene Alm gaan 24 uur achter elkaar lesgeven voor een 3FM Serious Request actie aan groep achters. Initiatiefnemers Lisa Kwinkelenberg (30) en Michiel Gaakeer (45) willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland.

Het plan is ontstaan bij Michiel: “Ik heb altijd al 24 uur les willen geven voor Serious Request. Toen ik hoorde over het goede doel van dit jaar, wilde ik dit helemaal doen. Op De Groene Alm is er een vader die ALS heeft. Zijn dochter heeft bij mij in de klas gezeten. Ook heb ik ALS van dichtbij meegemaakt toen mijn oom dit ruim 25 geleden heeft gehad. Bovendien is een andere collega van groep 8 haar moeder en schoonvader verloren aan deze vreselijke ziekte. Het ziektebeeld en de strijd van de zieke, maar ook zeker het leed die de dichtstbijzijnde mensen te verwerken krijgen, maakten diepe indruk op mij.”

Veel enthousiasme

“De ouders en de kinderen hebben heel enthousiast gereageerd,” zegt Lisa, “ze zijn allemaal heel erg betrokken en willen graag hun steentje bijdragen. De kinderen hebben hele goede ideeën om de 24 uur vol te maken. Ze zijn heel enthousiast met het werven van donoren. Ouders helpen graag met zaken die geregeld moeten worden en willen ook lesgeven.”

Michiel en Lisa kijken erg uit naar het enthousiasme en het groepsgevoel. Maar ook verwachten ze moeilijke momenten. Michiel: “Een lastig moment zal de nacht zijn van 0.00-07.00 uur. Dan zijn er wel mensen die helpen, maar een stuk minder dan de tijden daarvoor. Hierdoor zal het wel even pittig worden. Ook moeten er dus altijd kinderen wakker blijven en dit zal niet voor iedereen haalbaar zijn.”

Gevarieerd dag- en nachtprogramma

Lisa en Michiel zijn momenteel bezig om een rooster te maken voor de 24 uur. Michiel: “Er zijn heel veel mensen die willen helpen. Het wordt een zeer gevarieerd programma. Zo komen er speelsters van FC Utrecht Vrouwen en gaan ouders les geven over waar ze werken. Ook komen er vrienden en collega’s die technieklessen, toneellessen en creatieve lessen komen geven.” Lisa vult aan: “Midden in de nacht gaan we ‘glow in the dark verstoppertje’ spelen. Dit wilden de kinderen heel erg graag. Natuurlijk gaan we ook lekker een Kahoot-quiz spelen om de energie er weer in te brengen.”

Steun de actie

Lisa en Michiel: “Mensen kunnen onze actie steunen door een geldbedrag te doneren op onze actiepagina. Dat kan door middel van het aanklikken van de link en dan een bericht en een geldbedrag te doneren. Alles is welkom en wordt enorm gewaardeerd.”

Cookieinstellingen