Mooie foto’s ingezonden voor fotowedstrijd Leidsche Rijn

Foto: Jelle Dijkstra

Mooie foto’s zijn er ingezonden voor de fotowedstrijd georganiseerd door de Historische vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens in de gelegenheid van de tentoonstelling 25 jaar Leidsche Rijn. De winnaars zijn bekend.

Winnaar is geworden: Jelle Dijkstra van Fotoclub Leidsche Rijn met een dronefoto van het Máximapark met Anafora. De foto is op zo’n 80 meter hoogte gemaakt. Jelle was al paar maanden op zoek naar het juiste onderwerp voor deze wedstrijd. Hij wilde graag oud met nieuw combineren, maar het was nog niet zo makkelijk zo’n plek te vinden die dan ook nog fotogeniek was, een goede compositie had en met het juiste weer en licht gefotografeerd kon worden.

Nummer 2 is Amresh Jokhoe van Fotosoos Terwijde geworden met De Gele Brug. Een kleurrijke foto, waarvan diverse bezoekers aan de tentoonstelling zeiden dat die zo boven hun bank kon komen te hangen.

En de nummer 3 is van Duy Nguyen, ook van fotosoos Terwijde Leidsche Rijn, met het busstation Leidsche Rijn by night. Een foto die een meer artistieke kijk geeft op Leidsche Rijn.

De fotoclubs Fotoclub Leidsche Rijn, Fotoclub Vleuten en Fotosoos Terwijde hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Ze hebben eerst intern 5 foto’s gekozen en de historische vereniging selecteerden daar 10 zeer gevarieerde foto’s uit die samen een mooie blik op 25 jaar Leidsche Rijn weergaven. De bezoekers aan de tijdelijke tentoonstelling konden daarop hun favoriete foto’s aangeven via een stembriefje.

De collectiebank van de vereniging ontvangt altijd graag bijzondere, nieuwswaardige (en later historische) foto’s van stadsdeel Leidsche Rijn. Dus heb jij nou tijdens de bouw, de oplevering van je buurt, het 10 jarig jubileum van de school, een bijzonder straatfeest, boomplantdag, of wat dan ook, foto’s gemaakt neem dan gerust contact op met de beheerder van de collectiebank. Want ze voegen graag foto’s toe. Mail: [email protected].
Wil je zelf eens kijken wat er al in de collectiebank te vinden is, dan kan dat via de website van de historische vereniging: https://vmhl.collectiebank.nl/

Cookieinstellingen