Grote brand in Woerden, rook en mist. NL-alert verstuurd

Foto: Brandweer

De brandweer heeft een waarschuwing afgegeven aan bewoners in de omgeving van Woerden om niet onnodig de weg op te gaan. Dit komt door een grote brand die afgelopen nacht in Woerden heeft gewoed, waarbij nog steeds veel rook vrijkomt. In combinatie met de aanwezige mist levert dit ‘gevaarlijke situaties op’, aldus de veiligheidsregio Utrecht.

 

De brand brak uit bij een standbouwbedrijf op het bedrijventerrein de Honthorst. Het vuur verspreidde zich snel door het pand, waarvan  niets kon worden gered. De brandweer rukte met groot materieel uit en verschillende woningen in de directe omgeving werden ontruimd. Tevens werden bewoners van een nabijgelegen zorginstelling geëvacueerd, zij zijn tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis. De burgemeester is ter plekke geweest.

Aanvankelijk werd gemeld dat de brand onder controle was rond 05.30. Echter, inmiddels is er opnieuw opgeschaald, en er is een NL-Alert verstuurd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio licht toe: “Vannacht daalde de rook niet neer, maar dat gebeurt nu wel. In combinatie met de mist creëert dit gevaarlijke omstandigheden. Daarom hebben we vanochtend besloten het NL-Alert te versturen.”

De hulpdiensten hebben vanochtend een groter gebied rondom de brand afgezet, van de Chrysantstraat tot aan de Nelson Mandelabrug. Mensen mochten dit gebied wel verlaten, maar niet meer betreden. Inmiddels is de afzetting verkleind tot alleen de locatie van de brand.

De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met het nablussen. Een woordvoerder verklaart: “We hebben vannacht ingezet om overslag naar naastgelegen bedrijven te voorkomen, en dat is gelukt.” De hulpdiensten blijven paraat totdat de situatie volledig onder controle is.

Cookieinstellingen