Mini-Domtoren in Leidsche Rijn

Foto: J. Korssen

De 88-jarige Chris van der Sman uit Nootdorp heeft een opmerkelijke prestatie volbracht door een gedetailleerde replica van de  Domtoren te creëren. Deze bijzondere replica heeft lange tijd zijn tuin gesierd, maar vanwege zijn leeftijd en het verlangen om zijn werk met anderen te delen, heeft hij besloten om het op een publieke locatie te plaatsen.

De gemeente Utrecht toonde interesse in het kunstwerk en zag de toegevoegde waarde ervan. Na overleg en goedkeuring van Van der Sman, werd er besloten om de replica van de Domtoren te verplaatsen naar een openbare locatie.

De keuze voor de nieuwe standplaats viel op de plek waar eerder het Informatiecentrum Leidsche Rijn was gevestigd, totdat het dit voorjaar door een brand werd verwoest.

De verplaatsing van het bouwwerk was een uitdagende operatie, maar verliep grotendeels soepel. Chris van der Sman is verheugd dat zijn creatie nu een plek heeft gekregen waar het door velen bewonderd kan worden. Zijn passie voor ambachtelijk bouwen heeft zo een blijvende impact op de stad Utrecht en haar inwoners.

Cookieinstellingen