Brand Informatiecentrum Leidsche Rijn verwoestend. Brandweer komt laat

Nieuwbouwhuizenmarkt in Informatiecentrum Leidsche Rijn
Nieuwbouwhuizenmarkt in Informatiecentrum Leidsche Rijn
Foto: MB

De brand in het voormalig Informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Groenewoudsedijk op woensdag is verwoestend geweest, onder andere kwam de brandweer laat aan. Maar ook was het gebouw door een metalen dak moeilijk van binnen te bereiken. Het duurde tot 20.00 uur in de avond voordat het vuur onder controle was.

De brand werd ontdekt door een medewerker, echter konden de brandweermensen niet snel ter plaatse zijn, omdat de locatie verwarring met zich meebracht. Een tweede brandweerauto had naar verluidt ruim een half uur nodig om de brandhaard te bereiken.

Bij het afbranden van het gebouw zijn historische spullen verloren gegaan. In het pand was de oorspronkelijke maquette van Leidsche Rijn aanwezig en stond er een tentoonstelling van de wijk. Menig Vinex-bewoners zal zich de plattegrond van de wijk in de vloer herinneren. Ook herbergde het kantoortje het archief van de bouw van de wijk. Hoe omvangrijk het verlies aan documenten is, is nog niet bekend. Het pand was eigendom van de gemeente Utrecht.

Cookieinstellingen