Grote brand in De Meern: voetbalclub start doneeractie voor bewoners

Foto: @DinaKkk

Afgelopen zondagmiddag omstreeks 16.15 uur werd een brand in een woning aan de Stoelenmakerslaan in De Meern ontdekt, waarbij de vlammen reeds naar buiten sloegen. Als gevolg hiervan rukte de brandweer met groot materieel uit.

De brandweer heeft zich tot in de avond ingespannen om de brand onder controle te krijgen die uitsloeg tot het woonblok. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldde dat de laatste vuurresten in de dakconstructie van buitenaf moesten worden geblust. Bovendien bleef de gasaansluiting geruime tijd branden, waarna medewerkers van netbeheerder Stedin ter plaatse kwamen om deze af te sluiten. Het sein ‘brand meester’ werd rond 20.45 uur gegeven door de VRU nadat Stedin erin slaagde de gastoevoer af te sluiten.

Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen, maar de verwoesting is groot. Daarom is de voetbalclub waar de bewoners lid van zijn een doneeractie gestart: ‘In de woning woonden 3 van onze leden. Gelukkig zijn zij ongedeerd. Van het pand is echter niets meer over. Er is een inzamelingsactie gestart. Via deze weg willen we jullie vragen aan deze actie mee te werken. Het is natuurlijk afschuwelijk als alles wat je had ineens allemaal verdwenen is. Doneren kan via: https://www.doneeractie.nl/help-casa-crepe-huisgenoten/-82568.

 

Cookieinstellingen