Vrouw verjaagt gewapende indringers in huis met geschreeuw

Foto: Politie Vl/DM

Een vrouw uit Leidsche Rijn werd onverwachts geconfronteerd met twee gewapende mannen in haar eigen huis, waar haar kinderen ook aanwezig waren. De politie, die op dinsdagavond rond 20.20 uur gealarmeerd werd van de woningoverval, startte onmiddellijk een grootschalige operatie om de verdachten op te sporen. De vrouw zegt over haar angstaanjagende ervaring: “Toen ik ze zag, begon ik te schreeuwen.”

De overval vond plaats aan de Purpervlinderlaan. Buurtbewoners van de normaal gesproken rustige buurt, zijn geschokt door het ongebruikelijke incident, en zijn onder de indruk van de politieaanwezigheid en de inzet van de helikopter. De bewoonster vertelt dat twee personen haar huis binnendrongen. Ze begrijpt niet waarom de indringers het risico namen, aangezien de deuren op slot waren en er nog licht brandde in het huis.

De vrouw bevond zich op dat moment op de bovenverdieping en hoorde de deur, gevolgd door gestommel op de trap. Ze zag twee gemaskerde mannen met wapens en reageerde met geschreeuw. Gelukkig vertrokken de indringers toen zonder iets mee te nemen. Ze renden weg en voegden zich bij een groep die buiten stond te wachten.

De politie onderzoekt de zaak intensief en doet een oproep aan getuigen zich te melden.

Bron: AD/RTV Utrecht

Cookieinstellingen