40ste Nacht van de Poëzie

Foto: Michael Kooren

Dit jaar zal op 7 oktober de 40ste editie van de Nacht van de Poëzie plaatsvinden. Piet Piryns en Ester Naomi Perquin zullen in de Grote Zaal van TivoliVredenburg optredens van de beste dichters van dit moment begeleiden, afgewisseld met muzikale entr’actes.

De Nacht van de Poëzie is hét poëziefeest van het jaar. Tot diep in de nacht krijgt het publiek een poëtische marathon voorgeschoteld. Aanstormend talent en grote namen uit de Nederlandstalige dichtkunst worden afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Naast het programma op het podium vind je in de gangen rond de Grote Zaal van TivoliVredenburg gelijktijdig ook een boekenmarkt en een presentatie van kleine uitgevers, literaire tijdschriften en organisaties.

Aanwezige dichters zullen zijn: Judith Herzberg, Jean Pierre Rawie, Bart Chabot, Hans Dorrestijn, Gerda Lenten Havertong, Mahat Arab, Alara Adilow, Hannah van Binsbergen, Babeth Fonchie Fotchind, Simon van der Geest, Dominique de Groen, Elmar Kuiper, Jens Meijen, Ruth Lasters, Joost Oomen, Joke van Caesbroeck, Anne Provoost, Kees Torn, Jan Glas en Eva Gerlach.

Entr’actes: Seven Drunken Nights, Yeol Eum Son, Kuzko, Oxygen, Princess Goes, Naaz, Dzambo Agusevi Orchestra.

De 40ste Nacht wordt georganiseerd door ILFU en is op 7 oktober 2023. Het programma duurt van 20:00 uur tot ongeveer 3.00 uur.

Cookieinstellingen