Duizenden kinderen op tribunes voor FC Utrecht Vrouwen

Foto: KSU

FC Utrecht en de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) kondigen een samenwerking aan om circa 7.500 kinderen op 25 basisscholen nog meer met de stad te verbinden. De aftrap van deze samenwerking valt samen met de competitiestart van FC Utrecht vrouwen tegen Feyenoord op zondag 10 september in Stadion Galgenwaard.

Met de nieuwe samenwerking willen ze de krachten bundelen om kinderen te inspireren en in beweging te brengen. “Net als FC Utrecht staan wij in het hart van de Utrechtse samenleving”, zegt KSU-bestuursvoorzitter Tjeerd de Jong. ”Ik kijk uit naar de activiteiten die we met elkaar gaan doen voor de kinderen in Utrecht en ben ervan overtuigd dat deze ervaringen een positieve impact hebben op hun ontwikkeling. Ik vind dat ieder kind moet kunnen sporten, met een eerlijke en inclusieve benadering. ”

Kick-off met FC Utrecht Vrouwen
De aftrap van de samenwerking is de eerste competitiewedstrijd van FC Utrecht Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie tegen Feyenoord. Na een afwezigheid van negen jaar zijn de Domstedelingen terug op het hoogste niveau. “Hiermee creëren we de droom voor meiden en vrouwen om zich oprecht thuis te voelen bij onze club”, zo verwacht Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Er is veel talent in de regio, dus we zijn blij dat we hen een podium kunnen bieden. Met het enthousiasme van duizenden kinderen gaan we een mooie partij op de mat leggen.”

 

Cookieinstellingen