Kasteel De Haar de mooiste van Nederland

Foto: RDN

Het meest prachtige bouwwerk van Nederland prijkt in Utrecht, zo blijkt uit het Cultuursector Merkenonderzoek van 2023. Volgens dit onderzoek beschouwen Nederlanders Kasteel de Haar als het meest aantrekkelijke gebouw in het hele land. Desondanks valt er nog veel terrein te winnen voor dit kasteel, vooral op het gebied van bekendheid.

In de strijd om de titel van het ‘Mooiste gebouw van Nederland’ heeft Kasteel de Haar met succes afgerekend met enkele wellicht meer bekende concurrenten. Op de tweede plaats prijkt het Kunstmuseum Den Haag, gevolgd door Paleis het Loo, het Nationaal Militair Museum en het Muiderslot. Desondanks heeft De Haar de eerste plaats veroverd.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna twee derde van de Nederlanders nog nooit van dit historische monument heeft gehoord. Daar ligt nog een enorme kans voor de organisatie.

Cookieinstellingen