Onderhoud aan de Langerakbaan

Foto: JB

Bepaalde delen van de Langerakbaan zullen gedurende twee afzonderlijke periodes worden afgesloten vanwege noodzakelijk onderhoud. Deze afsluitingen zullen plaatsvinden eind augustus en begin september.

De gemeente heeft aangegeven dat het asfalt op een gedeelte van de Langerakbaan in Leidsche Rijn aan vernieuwing toe is, evenals een nabijgelegen rotonde. Specifiek betreft het het traject tussen de Vicuslaan en ’t Zand, en de rotonde bij de Vicuslaan.

Fase 1

De werkzaamheden zullen aanvangen op vrijdag 25 augustus, waarbij de rotonde zal worden ontmanteld. De gemeente meldt dat dit enige geluidsoverlast in de omgeving kan veroorzaken. De volgende dag zal het beton voor het binnenste gedeelte van de nieuwe rotonde worden gestort, waarna het twee dagen moet drogen.

Van 25 augustus, 20.00 uur, tot en met 28 augustus, 06.00 uur, zal het stuk Langerakbaan tussen de Oudenrijnseweg en de Vlindersingel worden afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen ongestoord gebruik blijven maken van de route.

Fase 2

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september zal het oude asfalt van het stuk Langerakbaan tussen de Vicuslaan en ’t Zand worden verwijderd. Ook bij deze werkzaamheden waarschuwt de gemeente voor eventuele geluidshinder. Op 10 september zal nieuw asfalt worden aangebracht.

Tijdens de periode van 8 september, 20.00 uur, tot en met 11 september, 06.00 uur, zal dit specifieke deel van de Langerakbaan worden afgesloten.

Het doorgaand autoverkeer zal in beide fases worden omgeleid via de Oudenrijnseweg, N198, Landschapsbaan en Burgemeester Middelweerdbaan. Fietsers en voetgangers zullen in fase 2 ook gebruik moeten maken van een omleidingsroute.

Openbaar vervoer

De gemeente houdt echter een slag om de arm voor fase 2, aangezien bij regen de werkzaamheden mogelijk moeten worden uitgesteld: “In dat geval zullen weggebruikers en omwonenden worden ge├»nformeerd via borden langs de Langerakbaan.”

Tot slot heeft het onderhoud ook gevolgen voor buslijn 4. Gedurende beide fasen zal Kreekraklaan de laatste halte zijn. Dit betekent dat de haltes De Woerd, Tweede Westerparklaan, Het Zand en Utrecht Terwijde tijdelijk buiten gebruik zijn. Reizigers worden geadviseerd de reisplanner te raadplegen voor actuele informatie.

Cookieinstellingen