Vader veroordeeld tot jaar gevangenisstraf voor mishandeling baby

Foto: Pixa

Een vader van 50 jaar uit Vleuten is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf omdat hij een billendoekje in de keel van zijn 8 weken oude baby stopte. Hij werd samen met zijn partner vrijgesproken van de beschuldiging van mishandeling van zowel het meisje als haar zusje.

De vader beweerde dat het doekje per ongeluk in de keel van zijn dochter terecht was gekomen tijdens het spelen van ‘kiekeboe’ en het verschonen van de luier. De rechtbank hechtte weinig geloof aan het verhaal van de vader, omdat het onwaarschijnlijk was dat een baby van 8 weken oud zelf een billendoekje zo diep in haar keel kon krijgen. De rechtbank concludeerde dat de vader opzettelijk het doekje in de keel van zijn dochter had geduwd.

Als gevolg van het incident en andere verwondingen bij de meisjes werden zowel de vader als zijn partner aangeklaagd voor mishandeling. De partner werd echter vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs, hoewel artsen verontrustende breuken en verwondingen bij de meisjes hadden vastgesteld. De rechtbank concludeerde dat vrijwel al het letsel het gevolg moest zijn van mishandeling, maar vanwege gebrek aan getuigen en andere zorgverleners, was het niet mogelijk om de vader als enige dader aan te wijzen.

De vader kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hoewel de officier van justitie oorspronkelijk een celstraf van 5 jaar had geëist, zag de rechtbank minder bewijs en nam ze de overschrijding van de redelijke termijn in overweging bij het bepalen van de straf.

Lees ook https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2023/05/23/5-jaar-gevangenisstraf-geeist-voor-mishandeling-kinderen/

Ouders uit Vleuten verdacht van mishandelen van hun eigen baby’s

Cookieinstellingen