Ouders uit Vleuten verdacht van mishandelen van hun eigen baby’s

Foto: LRN

Een stel uit Vleuten wordt verdacht van het zwaar mishandelen van hun eigen baby’s en poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de meisjestweeling door elkaar is geschud, geknepen, tegen oppervlaktes geslagen en vaker onzorgvuldig en op hoge snelheid is vervoerd in een fietskar. De Utrechtse rechtbank zal binnenkort een oordeel moeten vellen over deze gevoelige zaak.

Bij de meisjes, die in 2019 zijn geboren, werden destijds meerdere botbreuken en bloeduitstortingen vastgesteld. De mishandelingen zouden een aantal maanden gedurende hun geboortejaar hebben plaatsgevonden. De vader wordt tevens verdacht van poging tot doodslag op één van de meisjes. Volgens het OM heeft hij een babydoekje in haar mond gedrukt wat leidde hersenletsel van de baby.

Het is onduidelijk hoe de vermeende mishandelingen vier jaar geleden aan het licht zijn gekomen en waarom de ouders daar nu voor terecht staan. De meisjes zitten al op de basisschool.
De ouders zeggen dat hun verklaringen uit de context zijn gehaald. De baby’s, die prematuur waren en zo’n 2 kilo wogen, zouden ze stevig hebben vastgehouden onder de douche omdat ze niet wilden dat ze vielen. Ook vertelde de moeder hoe het er destijds in het ziekenhuis aan toeging bij het maken van röntgenfoto’s van de baby’s. Als ouders mochten zij er niet bij zijn en de kinderen zouden zich hevig hebben verzet. Ze zegt dat hun kinderen zingend wakker worden en huppelen door de woonkamer en kerngezond zijn.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen