Driehonderd bomen op kaplijst voor museumdepot én parkeerplaats

Foto: MB

Als het aan de gemeente ligt, zullen er 300 bomen in Lage Weide gekapt worden voor de realisatie van een museumdepot en een parkeerplaats. De locatie aan de Isotopenweg is hiervoor geschikt bevonden.

Twee jaar geleden wees de gemeente Utrecht een terrein aan de Isotopenweg op industrieterrein Lage Weide aan als de nieuwe locatie voor het erfgoed- en museumdepot. Sinds 2009 worden museale stukken en archeologische vondsten opgeslagen aan de Vlampijpstraat. Met de vele objecten is dit depot volledig vol. Daarom is er een nieuw museumdepot nodig. Helaas betekent dit dat ongeveer driehonderd bomen moeten worden gekapt voordat de nieuwbouw kan beginnen. Het nieuwe depot krijgt overigens een opvallend aangezicht.

Op Bedrijventerrein Lage Weide is dan weer een tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Die schijnt echter volgens de industrievereniging eerder richting de 100 dan de geplande 20 te gaan. Momenteel staan er veel vrachtwagens langs de weg geparkeerd of op parkeerplaatsen die eigenlijk bedoeld zijn voor personenauto’s. Dit leidt op sommige plaatsen tot overlast en onveilige verkeerssituaties.

 

Bron: AD/UN

 

Cookieinstellingen