Absurde situatie terwijl ambulance te hulp schiet

Foto: Politie LR

Op maandagavond doet zich een absurde situatie voor terwijl de ambulance te hulp schiet. Rond 19:45 uur zijn twee jonge vrouwen mishandeld in Leidsche Rijn terwijl ze zich in de buurt bevonden van ambulancepersoneel dat een onwel geraakt meisje behandelde. De dader, een man, is nog steeds voortvluchtig. De wijkagent heeft op Twitter aangegeven dat dit incident hun aandacht vraagt.

Terwijl de ambulancemedewerkers aan het werk waren nadat iemand onwel was geworden in de Plantenkasstraat, verzamelde zich een groepje mensen om te zien wat er aan de hand was. Plotseling vond er volgens de politie een mishandeling plaats binnen die groep. Twee vrouwen werden door een man geschopt en geslagen.

De reden waarom de dader agressief werd, is onduidelijk. De politie heeft moeite om dit te achterhalen, omdat zowel de dader als de slachtoffers nog steeds spoorloos zijn. De man vluchtte in de richting van de Vogelvlinderweg en zou daar mogelijk met twee anderen zijn weggereden op een bezorgscooter.

Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het onwel geraakte meisje een relatie heeft met de dader of de slachtoffers van de mishandeling. Ondanks de onrust onder het publiek konden de ambulancemedewerkers hun werk ongestoord voortzetten, aldus een woordvoerder.

De politie roept de twee mishandelde vrouwen op om contact op te nemen. Ook anderen die informatie hebben over dit incident worden gevraagd zich te melden bij de autoriteiten. Bel svp met 09008844.

Cookieinstellingen