Nedereindse Park: recreatie en zonnepanelen

Foto: Gemeente Nieuwegein

Het Nedereindse Park is een groen recreatiegebied op de grens van Leidsche Rijn, Nieuwegein en IJsselstein. In dit gebied rond de Nedereindse Plas recreëren veel mensen. Ze ontspannen, fietsen, wandelen of sporten er bijvoorbeeld in hun vrije tijd. We willen dat u nog beter van dit gebied kunt genieten. Ook kijken we hoe er zonnepanelen kunnen komen op de oostelijke plas.

We gaan de mogelijkheden voor recreatie uitbreiden. We leggen dan ook meteen nieuwe natuur aan. De resultaten van een eerdere vragenlijst en gesprekken hierover nemen we daarin mee. En we gaan graag apart in gesprek met bewoners, ondernemers en verenigingen over hun wensen en ideeën.

We maken een nazorg- en beheerplan voor de sanering die eerder is gedaan. We bepalen ook wat er gebeurt met de grondhopen (depots) op het terrein. Deze zijn voor een deel al overgroeid met groen. We onderzoeken of de grond daar kan blijven liggen. Misschien kunnen we de grond ergens anders gebruiken. Ook zoeken we een nieuwe plek voor het gebouw van de waterzuivering. Die staat nu nog in een loods op het terrein naast het park.

Zwemmen of varen is verboden in de plas van het Nedereindse Park. De oevers zijn te steil, het water is niet schoon genoeg als zwemwater en er komen scherpe voorwerpen in voor. Dat komt doordat er vroeger bouwafval in het water terecht is gekomen. De plas is groot. Daardoor is hij wel geschikt om schone energie op te wekken. Daarom willen we op het oostelijke deel van de plas zonne-eilanden leggen. Dat willen we op een mooie manier doen. Dat kan bijvoorbeeld door de panelen op groene eilanden te leggen. We bespreken nog met de omgeving hoe en waar we dat precies gaan doen.

Bij het verbeteren van het Nedereindse Park werken we samen met de gemeenten IJsselstein en Nieuwegein, recreatieschap De Stichtse Groenlanden, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht. Samen maken we ook afspraken over het beheer en onderhoud van het gebied.

Hebt u ideeën en wilt u meedenken? Wilt u weten wie er meewerken aan dit project en hoe het proces verder gaat? Volg dan de online bijeenkomst op 17 april of kom donderdag 20 april naar de inloopbijeenkomst in het Zendstation in Lopikerkapel. Van 3 tot en met 30 april kunt u uw mening geven over de ontwikkelingen in het Nedereindse Park via online platform DenkMee. ‘We zijn benieuwd naar uw mening over de ontwikkelingen in dit gebied. Resultaten uit een eerdere vragenlijst en gesprekken nemen we ook mee’, aldus de gemeente Utrecht.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen