‘Kunstdoolhof’ Doloris op het Wisselspoorterrein

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: PIXA

Begin 2024 komt op het Wisselspoorterrein in een hal het kunstdoolhof Doloris. In Tilburg staat er al een ‘kunstdoolhof’. Wat kunnen we verwachten?

Wat het doolhof precies is, wordt niet verklapt, maar het is entertainment en valt in de categorie escape room, maar dan kunstzinniger en uitgebreider. Zo omschrijft het doolhof zich op de website voor locatie Tilburg: ‘Doloris invites you to enter her Meta Maze, an individual walkthrough art experience with over 40 rooms of surreal art, designed and built by the creators of Karmanoia. In the realm of Doloris, you immerse yourself in a world beyond ours. As you follow oblique pathways, slip through hidden loopholes, walk through walls and encounter mysterious objects, time becomes fluid.’

Daar heeft het doolhof veertig kamers en trekt zo’n 70.000 bezoekers per jaar. In Utrecht komen er zeventig kamers. De komende maanden worden er Utrechtse kunstenaars geselecteerd om mee te ontwerpen. Illustrator Ralph Zabel is al gekozen.
Doloris betekent trouwens ‘pijn’ in het Latijn. Of dat onderdeel uitmaakt van de experience? Laten we hopen van niet.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen