Excuses gemeente voor onaangekondigd snoeien populieren Rijnkennemerlaan

Foto: EvV

De gemeente is een aantal weken geleden begonnen met het snoeien van alle Italiaanse populieren op de Rijnkennemerlaan, vanaf het lint tot de Hogeweidebaan. Daarover kregen ze vragen van bewoners die verrast waren door de snoei. In antwoord daarop heeft de gemeente het volgende wijkbericht verspreid:

In het afgelopen jaar zijn er een paar bomen op de Rijnkennemerlaan omgewaaid. Uit voorzorg hebben we alle populieren geïnspecteerd. Tijdens de inspectie bleek dat er in een groot deel van de bomen dood hout en te zware takken zaten. Ook zagen we dat de onderste takken van de populieren te laag over de weg en het fietspad hingen. Het dode hout en de overhangende takken zijn de belangrijkste redenen om alle bomen nu te snoeien. We snoeien daarom de onderkanten van de bomen rigoureus. Dat ziet er nu wat kaal uit, maar hier groeien dit jaar alweer nieuwe takken aan. De nieuwe takken hoeven we de komende jaren niet geheel te snoeien.

We hebben van verschillende bewoners vragen gekregen over het snoeien van de bomen. We hadden u eerder over de werkzaamheden moeten informeren. Onze excuses hiervoor.

Wilt u meer weten over het snoeien van de bomen in uw straat? Dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via het telefoonnummer 14 030 of stuur een mail naar [email protected] of kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/bomen.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen