Betaald parkeren in heel Leidsche Rijn Centrum. Ook deelwijk Oost.

Foto: Gem. Utrecht

Vanaf 1 mei 2023 moet er betaald worden om te parkeren in heel Leidsche Rijn Centrum. De deelwijk Oost is net nieuw en moet eraan geloven. Dat komt omdat de gemeenteraad besloten heeft steeds bij de oplevering van de deelgebieden betaald parkeren in te voeren.

Het deelgebied ligt binnen de Berlijnweg, J.C. Verthorenkade, Rozenobelhof en de Hogeweidebrug en zal van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 21.00 uur betaald worden. In Leidsche Rijn Centrum en op het Berlijnplein gold al enige jaren dat er betaald moest worden.

Geen parkeervergunningen

De woon- en bedrijfsgebouwen hebben parkeerplaatsen in garages. Bewoners en ondernemers kunnen geen parkeervergunning krijgen om te parkeren op straat. Bewoners kunnen gratis ‘Bewonerskorting voor bezoek’ aanvragen. Hiermee kunt u uw bezoek 50% goedkoper op straat laten parkeren. Ook is het mogelijk om een abonnement te nemen om uw auto te parkeren in de Berlijnpleingarage.

Handhaving

Vanaf 1 mei 2023 controleren de handhavers van de gemeente op het betaald parkeren in de buurt. Dat doen zij met scanauto’s. Ze controleren ook op foutparkeren. Automobilisten die geen parkeergeld hebben betaald, krijgen een boete.

 

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen