Ontwerp Cultuurcluster Berlijnplein stapje verder

Foto: Gemeente Utrecht

Ontwerp Cultuurcluster Berlijnplein is een stapje verder. Het schetsontwerp is nu definitief en vormt de basis voor het verder uitwerken van het ontwerp. Op woensdag 19 april organiseert de gemeente een meedenksessie voor bewoners en bezoekers.

De plekken van de verschillende gebouwen en de gebruikers zijn bepaald en ook is besloten wat openbare ruimte is. Het wordt een open en toegankelijk gebied, dat lang meegaat en waar de Pleingenoten met elkaar en de omgeving invulling aan geven. Het cultuurcluster bestaat uit vier delen met verschillende gebouwen die afwisselen in hoogte en diepte. In het ontwerp zijn presentatieruimtes, oefenruimtes en werkruimtes voor cultuur en kunst, zoals dans, toneel en muziek.

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is ‘de drager’. De drager wordt een herkenbaar deel van het gebouw dat de verschillende gebouwen met elkaar verbindt en zorgt voor een gedeelde uitstraling. De drager is een blijvend deel van het gebouw, andere
delen kunnen veranderen, de drager blijft bestaan.

‘In het Voorlopig Ontwerp (VO) werken we het schetsontwerp verder uit. We kiezen materialen en bepalen de grootte en uitstraling van de gebouwen. Een ander belangrijk onderdeel van het VO is het uitwerken van de buitenruimte en routes van het verkeer en laden en lossen rondom de plek. Tijdens de bijeenkomst kunt u uw eigen ideeën meegeven over wat belangrijk is voor de toekomst van het Berlijnplein.
Of laat weten wat u kunt betekenen voor het Berlijnplein.’

• Wanneer: woensdag 19 april 2023
• Tijd: 17:00 tot 19:00 uur, inloop vanaf 16:30 uur
• Plek: bij Club RAUM op Berlijnplein 520

Vragen?
Heeft u nu al vragen over het schetsontwerp, het vervolgproces of de bijeenkomst van 19 april laat ons dat weten via [email protected]. Direct aanwonenden zijn ook uitgenodigd voor een aparte sessie over verkeer en logistiek.

 

Adverteren op Nieuws Leidsche Rijn

Geïnteresseerd in lokaal adverteren? Wij lichten graag de mogelijkheden toe! Neem contact op met Dolf Verschuren op [email protected] of bel naar 06-40253846.

 

Cookieinstellingen