Yoga voor kinderen en (groot)ouders

Foto: Limeskind

Het kan best vol zijn in het leven van kinderen: school, sport, clubjes, bijles. Debbie, van LimesKind, geeft in de periode tussen de herfst -en de kerstvakantie kinderyogalessen en (groot)Ouder & Kindyogalessen in De Schalm. Kinderen, en ouders, leren op een ontspannen, veilige en creatieve manier rust te vinden en (bij) zichzelf te zijn.

Debbie Voortman-Peek is kinder-yogadocente en kind- en gezinscoach, en leerkracht in het basisonderwijs (ook bekend van Lint-Wurmpie). Debbie: ‘Vanuit boeken, verhalen en het dagelijks leven haal ik inspiratie, dat als basis dient om een creatieve les te maken. Daarnaast pas ik traditionele yoga-houdingen aan aan de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. Ik maak en werk rondom een thema. Daarbij gebruik ik de adem, beweging, spel, meditatie, samenwerking, muziek en fantasie. Uiteraard vind ik de input vanuit de kinderen ook belangrijk binnen mijn lessen. Het gaat tenslotte om henzelf, dus daar is veel aandacht voor. Kinderen hebben ook de mogelijkheid om te praten over eigen gevoel en ervaringen. Een kind leert ontspannen en beter aandacht te hebben voor zichzelf en anderen. Het belangrijkste aspect is dat we plezier hebben!’.

Op woensdagmiddag vinden de lessen plaats in Sociaal Cultureel Centrum De Schalm, in De Meern. Het zijn vier kinderlessen en vier Ouder & Kind-lessen. De kinderyogales is van 15.00-15.50 uur en de Ouder & Kind les van 16.00-16.50 uur, om de week, op 9 nov., 23 nov., 7 dec. en 21 dec. Informatie over lessen, prijzen en inschrijven, zie: www.limeskind.nl.

Cookieinstellingen