Voetbalclub V.V. De Meern krijgt financieel contactpersoon

Foto: Edwin Ebskamp

Voetbalclub V.V. De Meern krijgt een financieel contactpersoon omdat iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen.

Vanaf dit seizoen beschikt Voetbalclub V.V. De Meern over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Voorzitter Wim Stolwijk “Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar ook kan het lastig zijn om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen.”
Voetbalclub V.V. De Meern en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen.

 

Cookieinstellingen