Kom dauwtrappen in het Máximapark!

Foto: J. de Boer

Twee jaar was het niet mogelijk vanwege je weet wel, maar het gaat toch echt weer gebeuren: dauwtrappen op Hemelvaartsdag in het Máximapark! Voor het ochtendgloren sta je op om met een groep een wandeling door de natuur te maken. Op dat tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden.

Dauwtrappen is in Nederland een traditie. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn naar een heidens gebruik om het meifeest, of de heropleving van de natuur te vieren.

Of de dauw op het gras een zuiverende werking heeft, is niet bekend maar wat wel bekend is, is dat dauwtrappen in het Máximapark ook al jaren een leuke traditie is. Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, kan iedereen die dat wil weer deelnemen.
Startpunt is Werkschuur aan de Uilenboslaan 3 (tegenover het parkeerterrein bij de hoofdentree van het park) waar om 5.30 uur wordt verzameld. De wandeling, die om 6 uur start, duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de wandeling worden allerlei leuke wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis van het park verteld. Dit is vooral leuk voor nieuwe bewoners die recent in Leidsche Rijn en Vleuten De Meern zijn komen wonen. Met het oog op de koffie, wel graag even aanmelden via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen