La Vuelta 2022 parcours voor een (klein) deel door Leidsche Rijn

Foto: Gemeente Utrecht

Na twee jaar uitstel zal de 77e editie op 19 augustus van start gaan in Utrecht. Het parcours van La Vuelta 2022 vindt de eerste drie dagen plaats op Nederlandse bodem. De eerste dag wordt er begonnen in de binnenstad van Utrecht. De ploegen steken bij de Meernbrug het Amsterdam-Rijnkanaal over en gaan via Rijnvliet, naar de busbaan in Parkwijk. Via Leidsche Rijn Centrum gaan de wielrenners richting de Vleutenseweg.

De route is nagenoeg gelijk gebleven aan het parcours dat in 2020 reeds was uitgezet. Wethouder Klaas Verschuure: “De route in de stad Utrecht heb ik al even kunnen schouwen: er hoeft weinig aangepast te worden, omdat de straten er nog goed bij liggen. Utrecht heeft enige ervaring. Eerder ontvingen wij de Giro d’Italia (2010) en de Tour de France (2015). Met de komst van La Vuelta zijn wij straks de eerste stad ter wereld die de drie grote wielerronden heeft ontvangen.” Na Utrecht wordt er verder gefietst richting ’s-Hertogenbosch en Breda. Alle informatie over de route is te vinden op www.lavueltaholanda.com.

Programma:
Donderdag 18 augustus: Ploegenpresentatie in Utrecht
Vrijdag 19 augustus: Ploegentijdrit in Utrecht
Zaterdag 20 augustus: Etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht
Zondag 21 augustus: Etappe Breda – Breda

 

Reacties

Cookieinstellingen