Winkeliers sturen een mail met een noodkreet: laat ons open gaan!

Foto: Broese

Utrechtse winkeliers sturen een mail met een noodkreet uit voor het tekenen van een petitie om 15 januari open te mogen gaan. Dit wordt in de petitie gezegd.

‘Ruim 1750 ondernemers (horeca, retail en cultuur) en vastgoedeigenaren, verenigd in Stichting Centrummanagement Utrecht (CMU), worden al bijna twee jaar sterk belemmerd in onze bedrijfsvoering vanwege de coronacrisis. Met elkaar dragen wij sterk bij aan een vitaal centrum van Utrecht. Wij constateren het volgende met de in december afgekondigde lockdown: dat het click & collect en bezorgen op géén enkele manier de schade dekt, de thans beschikbare steunmaatregelingen voor ondernemers de werkelijke schades absoluut niet dekken en reserves van bedrijven zijn verdwenen na 3 lockdowns in 2 jaar tijd.

Daarom verzoeken wij onze regering de lockdown op 14 januari voor de horeca en de retail te beëindigen, daarmee de binnenstad weer te openen, zorgvuldig te kijken naar maatregelen in de ons omringende landen en deze te vertalen naar ons land én de huidige regelingen aan te passen, zodat de daadwerkelijk schade wordt vergoed (dus omzetverlies meten in lockdown periode en niet op kwartaalbasis, verlagen minimale omzetdrempels en herintroductie Tvl met voorraadvergoeding).’

Reacties

Cookieinstellingen